Project: Warwick Towers Highrise Luxury Living

/
/
Project: Warwick Towers Highrise Luxury Living

project details

A 3,085-square-foot condo near the top of the Warwick Towers Highrise in Houston’s Museum District next to Hermann Park was renovated for a family’s pied-à-terre for weekends in the city.

 

Their family and friends enjoy the modern space with amazing views from floor-to-ceiling windows that were maximized when the new owners removed the interior walls of the common spaces.

 

The view from one side of the luxury condo is the Texas Medical Center with the downtown skyline glistening at the opposite end.

 

Other interesting focal points are Hermann Park, Miller Outdoor Theater, the Houston Zoo, Rice University, and the Houston Ship Channel.

warwick towers highrise in the museum district of houston tx

the unit

unique stone island in Grigio Carnico marble and Silver Metallic Acrylux Calgary cabinetry finish

the ask

The eggersmann team had the pleasure of working with enthusiastic homeowners and talented architects and interior designers on this renovation project near the top of Warwick Towers.

 

The homeowners had 2 key design frameworks in mind. They wanted to eschew earth tones in preference for a color palette reminiscent of being high in the sky…to match the condo’s surrounding view reflecting the colors of day and night when you look up out of the condo’s expansive windows.

 

They also wanted to acknowledge the Brutalist architecture with squared, straight, and clean hard lines and a satisfying heaviness.

the solutions

The Kitchen

Tones throughout the residence are in tones of black, grey, and white. In the kitchen we followed suit with this calming palette with a stone island in our Unique collection in Carnico Grigio marble. The monolithic stone look with homogenous finishes on all faces suited the desired Brutalist style well.

 

The custom eggersmann Esign cabinetry was clad in glossy Silver Metallic Acrylux Calgary to reflect the happenings in the sky.

 

To keep the minimalist aesthetic that is part of the desired design, eggersmann included many features that kept lines clean and uninterrupted such as the low-profile Gaggenau induction cooktop that keeps the surface of the island immaculate and smooth. Also, electrical outlets are tucked away in drawers next to the appliances that require them. Even the ventilation hood is nearly invisible being recessed into the ceiling so that it is not visually part of the space.

 

Completing the luxury kitchen was a Blanco Silgranite sink with Dornbracht faucet.

Utility / Office Room

In a narrow space behind the kitchen, a feature-packed office and laundry space create function for everyday living while delivering the same sleek design with smooth surfaces. The space can be seen from the main living area so it had to be a similar design with clean lines.

 

The clutter-less space is easily maintained as there is a place for everything from a laptop computer to laundry to the ironing board. The Schmalenbach S28 custom cabinetry with built-in features like pull-out bin and hideaway ironing board were the perfect solutions for packing everything the family needs.

 

Baths

The grey and white palette with minimalist style continued into the baths.

 

Sleek block vanities with all clutter hidden created the same light but solid appearance. Open showers with glass walls kept the light flowing throughout the areas.

the team

Eggersmann Houston designer, Evan Soltoff, joined interior designers and architects, Client & Evan, and developer/builder Sam Hall of Bozac Construction to bring the homeowners’ vision to life.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart